lördag 7 maj 2016

FRUKOST PÅ ALTANEN MED NYBAKADE TEKAKOR



G.o.d.a.s.t.e.  t.e.k.a.k.o.r   




Vem kunde ana att vi skulle få underbart sommarväder under denna långhelg. Vi har mycket att fixa och greja med så det blir inte så mycket vila men det är å andra sidan mycket roligare att fixa ute när vädret är på topp. 

Igår morse åt vi frukost på altanen i härligt solsken och med nybakta tekakor. Receptet på brödet hittade jag hos Jennys matblogg som finns här.

Recept på Tekakor

100 gram smör
5 dl mjölk
1 pkt jäst
2 msk sirap
1 tsk salt
ca 10-12 del vetemjöl special

Gör så här:
Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm upp till fingervarmt. Smula sönder jästen i en bunke/bakmaskin och häll i lite av den fingervarma degvätskan där i. Rör tills jästen har löst sig, tillsätt resten av vätska, sirap och salt. Häll i mjölet, lite i taget- tills degen släpper kanterna och blir smidig. 

Arbeta degen i fem minuter. 

Låt jäsa i cirka en 15 minuter, dela upp degen i cirka 15 delar och rulla ut bröden och platta till med handflatan. Nagga dem med en gaffel och låt jäsa 5-10 minuter. 

Platta till den igen, precis innan de ska in i ugnen. Grädda sedan i mitten på ugnen i 225-250 grader i cirka 6 minuter. eller tills bröden fått en fin färg. 



K.R.A.M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!