Nu är den satt, årets glögg. Några veckor senare än vanligt men förhoppningsvis har vi en supergod glögg om tre veckor.
De hade bara cerisa 10-liters spänner i affären så årets glögg kommer säkert bli godare än vanligt med en sådan häftig färg på spannen :)
Jag brukar använda mig av ett gammalt recept från GP (Göteborgs Posten) som jag fick för längesedan men jag vet att det lever kvar än idag.
För dig som är intresserad så kommer receptet här (du hittar det även här):
5 liter svagdricka
5 skivade råa potatisar
1 paket bakjäst, 50 g
1 påse nejlikor
1 påse kardemummakärnor
1 bit färsk ingefära (ca 5 cm)
1 kanelstång
1-2 paket russin (2 pkt, 500 g)
2,5 kilo socker
Blanda allt i en tiolitershink, täck med plastfolie som du gör små hål i och låt stå i lugn och ro i rumstemperatur, minst tre veckor, gärna sex. Tappa upp på väl rengjorda flaskor. Var noga med att inte få med bottensatsen.
Há en bra lördagkväll!
Kram Milla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för din kommentar!