lördag 8 juni 2019

RABARBERPAJ









Rabarber

Men vad mina rabarber växer!! 
De har fullkomligt exploderat den sista veckan. Nu är det dags att ta hand om dem och idag slängde jag ihop en rabarberpaj lite snabbt till eftermiddagsfikan.





Jag gillar rabarber och de finns så mycket gott att tillaga av dem. Först ut för i år fick bli en smulpaj. Jag brukar alltid göra dubbla satser av smuldegen då jag inte gillar att behöva snåla med den. Jag tycker också att vaniljglass är godast till pajen som bara måste vara varm. När glassen läggs över den varma pajen så smälter den och blir nästan lite såsig. Mums! vad gott...

Idag blev det dock ingen glass utan vanilj vaniljsås och det är också gott :).

Här kommer receptet med extra mycket smuldeg!







Recept- Rabarberpaj


500 g rabarber
0,5 msk potatismjöl
1 tsk kanel
4 msk strösocker

Smuldeg:

3 dl havregryn
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
250 g smör


 Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Skär rabarber i skivor. Blanda rabarber, potatismjöl, socker och kanel i en ugnssäker form.

Skär upp smöret i mindre bitar och blanda ner i havregryn, vetemjöl och socker. Jag brukar använda en matberedare för att få ihop degen men det går bra i en vanlig bunke också.

Fördela smuldegen över rabarbern.

Grädda i mitten av ugnen i ungefär 20 min.

Servera med vaniljsås eller glass.


  Lycka till!

K.R.A.M

1 kommentar:

  1. As stated by Stanford Medical, It is really the ONLY reason this country's women live 10 years longer and weigh on average 19 kilos less than we do.

    (By the way, it has NOTHING to do with genetics or some secret-exercise and absolutely EVERYTHING about "how" they are eating.)

    P.S, What I said is "HOW", and not "what"...

    CLICK on this link to reveal if this brief test can help you decipher your real weight loss potential

    SvaraRadera

Tack för din kommentar!