fredag 24 maj 2013

MUSSLOR I VITVINSÅS



Första gången!

Jag har vuxit upp på västkusten men har faktiskt aldrig tillagat färska musslor själv någon gång. Efter att ha läst ett recept i tidningen blev jag inspirerad och ikväll har vi avnjutit  färska musslor tillsammans med surdegsbaugett och givetvis ett iskallt glas vitt till. Fantastiskt enkelt och supergott.

Vill ju gärna dela med Er denna goda upplevelse med Er. Så här kommer receptet.


1 pkt, musslor (färska)
2 msk smör
4 charlottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 tsk röd chili
1/2 spetspaprika
1 msk färsk riven ingefära

1 dl vitt vin
salt, peppar
2 dl grädde
1 msk hackad persilja

Finhacka charlottenlökar, vitlök, chili och paprikan. Fräs i smöret tillsammans med ingefäran. Lägg i musslorna, rör runt. Tillsätt vitt vin, på med locket och koka 5 min. Häll sedan i grädden, gör ett rejält uppkok. Kontrollera att musslorna öppnat sig. Smaka av med lite salt/peppar. Strössla över persilja.  Avnjutes tillsammans med lite bröd och ett glas vitt. 

Há en bra kväll!

Kram Milla
Receptet kommer ifrån vår lokala superduktiga fiskhandlare Hälsö Fisk. Som du hittar  här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!