fredag 11 mars 2016

RES TILL MEXICO OCH MAYA CARIBE


a.t.t.  d.r.ö.m.m.a.  s.i.g  b.o.r.t 
Har Ni fått någon fredagsfeeling ännu?

Själv sipprar jag på ett glas rött, går igenom lite gamla foton och drömmer mig bort till sol och värme. 
Om Ni funderar på någon resa men kan inte bestämma Er vart så kan jag starkt rekommendera Mexico! Vi bodde på Barcelo Maya Caribe. Stället passar perfekt när man är en familj med olika behov. Det märks att Amerikanarna semestrar här för servicen är på topp och allt är så väl planerat. 

Hotellet vi bodde på var ett all inclusive hotell där verkligen allt ingick.  Morgonrock, tofflor, shampoo, balsam, tvål, gym, vattenflaskor, minibarer på rummet, mat i alla olika former både bufféns som hade olika teman varje kväll och hur mycket som helst att välja på, även a'lacart restauranger med hög kvalité ingick några kvällar. 
Det fanns gott om solstolar. Alltså ingen hets på morgonen för att få en solstol. Det fanns flera pooler och några solstolar var placerade mellan poolen och stranden. Underlättar något otroligt för att slippa "pooldag" "strandendag" som vi får köra då några av oss vill bada i havet och andra av oss vill bada i poolen i vår familj. 
På eftermiddagen simmade vi till baren och tog en läskande drink :)
Utflykt till en aktivitetspark byggt i naturen blev det en dag. Där åkte vi linbana, åkte på däck i en flod, slängde oss i lianer, snorklade och simmade med delfiner. 

Detta uppskattades av alla i resesällskapet. Allt från barn till vuxen. Kultur blev det också!

Det går inte att missa ett av världens sju underverk när man ändå är så nära. 
Chichen Itza är en gammal ruinstad ifrån Mayaväldet och en fantastisk utflyktsmål.
Det var dagens restips ifrån mig.
Nu ropar familjen att fredagsmyset drar igång. Gissa vad som står på menyn....
tacos. Ni som följt mig innan vet ju vad jag tycker om det. Så idag har jag gjort en helvegetarisk variant till mig istället. Skall testa sallad som tacoblad bland annat. Får de hur det smakar.

K.R.A.M 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!