onsdag 1 juni 2016

STUDENTVECKAN


S.t.u.d.e.n.t.v.e.c.k.a.n.  ä.r.  h.ä.r

Vi har en galen maj när det gäller festligheter med konfirmation, födelsedagar och en student. Vi betar av allt eftersom dagarna går och igår var det dags för studentbal. Det är så fint med alla unga som kämpat så i många år. Vårt nya betygssystem med A-F lämnar inga utrymmen för att inte vara på topp till 100% under 3 årstid. Annat var det faktiskt förr. Då kunde man softa i ettan och stegvis trappa upp och ändå gå ut med skapliga betyg.  Nej, gymnasiet är ingen lätt period i livet. Mycket står på spel och man förväntas veta vad man vill bli när man blir "stor" samtidigt som man skall vara perfekt och lagom på det ytliga planet.

Men igår var det fest :)

Det är en helt magisk känsla att stå där framför den bedårande flicka som växt upp till en vacker tjej och nu börjar bli en kvinna redo att stappla ut i livet på egna ben. Å jag blir helt sentimental. 

Men igår var det bal..... 

En riktig bal på vårt anrika ställe på orten och vädret var fantastiskt och alla studenter så finklädda. 

Jag är så nyfiken på att få höra henne berätta om gårdagen men än så länge sover hon. Skorna som jag mötte i hallen i morse är sådär  härligt lagom smutsiga och avslöjar att det nog dansats en del :).Medan studenten sover Törnrosa drömmar ligger mössan  redo och väntar till dagen "D" och mamman börjar att förbereda inför dagens fix. Brödet ligger på jäsning och dekorationsplaner visualiseras i mitt huvud. 
K.R.A.M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!