lördag 12 december 2015

ANDRAS HEM
m.i.j.ö.  a.t.t.  t.r.i.v.a.s  i.    Jag tycker det är lättare att börja om ifrån början. Att liksom tömma allt helt tomt och börja med ett oskrivet blad. Då blir jag som mest kreativ och får de bästa idéerna. Sådan är jag både i mitt yrke och privat. Att liksom sitta fast i gamla rutiner, strukturer, möbler eller vad det nu kan vara och därifrån skapa något nytt och energigivande är inte en lätt match. Jag har vetat att det är sådan jag är men det blev så uppenbart denna vecka. Jag har nämligen fått ett helt nytt möblemang i mitt rum på jobbet. 

Istället för 90-tals möblerna i gulblekt bok och gröna och röda stolar är mitt rum nu vitt och grått. Så vitt att det nästan bländar så jag måste hitta en tavla med lite färg. Jag har haft svårt att hitta en struktur i mitt rum de sista. Papper i högar som jag mest flyttat runt. Nu är allt rensat. Nya möbler på plats och energin på väg att komma tillbaka.  Jag skulle vilja göra samma sak här hemma. Att bara rensa ut massa, massa prylar. Vi har passerat småbarnsåren med alla leksaker och miljarder böcker m.m. men de är inte slängda eller skänkta utan ligger på vinden. Vårt hem känns nu mest som om väggarna putar ut av alla saker. Vi får liksom inte plats längre. Det är inte så att vi har något liten yta att bo på utan vi är alldeles för dåliga på att fatta det tunga beslutet att nu är det dags att säga farväl ifrån t ex. lära gå stolen. Barnen är i övre tonåren och de kommer inte behöva en lära gå stol mer. Om vi någon gång får barnbarn så kommer det troligtvis finnas andra lära gå stolar att köpa. 
Att se de stilfulla hemmen radas upp ett efter ett på Alvhem Mäkleries hemsida ger inspiration och energi till att ta tag i rensningen här hemma. Så med lite inspirationsbilder från ytterligare ett hem helt i min stil från Alvhem mäkleri kickar jag igång denna december lördag. 
Önskar Er en härlig dag!

K.R.A.M

_________________________________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!