lördag 24 januari 2015

BLÅ MATTA POMONA OCH GUL BANAN

Mattan hittar du här
Hej på Er!

Vilken härlig lördag det varit. Här har det snöat hela dagen och det ligger till och med kvar på marken nu ikväll. Just nu barkar vi semlor och jag tittar in till Er medan degen jäser.

Nu har mattan som jag beställde kommit. Jag håller på att samlar ihop lite inredningsdetaljer till vår lilla stuga på landet som skall få en makeover till våren. Jag passar därför på att köpa lite allteftersom jag hittar det jag gillar. Ibland kan det vara svårt att hitta allt på en gång så jag får stå ut med att ha lite kartonger ståendes här till våren. 

Nu något helt annat som jag känner för att skriva om.

När jag var och handlade idag satt en gammal dam utanför matbutiken i snöstormen. Hon kunde lite svenska men inte mycket. Jag har varit lite kluven till tiggare. Vet inte riktigt vad jag skall tycka om det. I den bästa av världar borde ju de verkligen inte behöva sitta och tigga efter ett långt liv. Samtidigt så hör jag massa historier om organiserade ligor m.m. Men idag, i snöstorm, i ett kallt vinterland tänkte jag att inte sitter man väl ändå här frivilligt? Jag gav damen en banan och lite pengar. När jag sedan såg hur hon nästan helt hysteriskt slet bort skalet från bananen och tryckte i sig den i ett nafs mådde jag dåligt på riktigt. 

Måste det verkligen vara så orättvist?

 Att sedan några timmar senare sitta här i mitt varma hus, med brasan tänd och ett glas rött bredvid mig och blogga om något så ytligt som en matta till sommarstugan känns väldigt konstigt. Jag är så tacksam över mitt liv. Mina bekymmer känns väldigt små när jag ställer dem i proportion till damen utanför matbutiken.Ta hand om varandra!

K.R.A.M


2 kommentarer:

 1. Är också lite kluvet inställd till tiggare. Jag brukar också ge något ätbart och lite småslantar. Fin matta! Kram Stina

  SvaraRadera
 2. Det var en väldigt fin matta!

  Ja, när man ser sådana saker så får man sig en tankeställare. jag bor i en liten kommun och vi har ganska nyligen fått hit tiggare så det syns ganska tydligt. I går satt det 4 stycken utanför ICA-butiken och det kan inte vara något man frivilligt gör i den här kylan.

  Önskar dig en skön kväll!

  You Rock!!!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!