måndag 19 december 2022

JULGODIS - CHOKLADKNÄCK

 






Recept på den mest perfekta chokladknäcken

För dig som gillar choklad har jag här ett riktigt gott recept på chokladknäck. Det är samma klassiska grundrecept som vanlig käck med 2+2+2 men istället för mandel så använder jag kakao (gärna en ekologiskt och hög kvalité). Ekologisk betalar jag gärna lite extra för då arbetsförhållanden är så mycket bättre för dem som plockat kakaobönorna. Här kommer receptet;


Recept till ca 80 st chokladknäck

2 dl strösocker

2 dl ljus sirap

2 dl grädde

2 msk kakao

30 gr smör


Placera ut knäckformarna på en bricka.

Blanda alla ingredienser utan smöret. 

Koka ihop blandningen tills den uppmäter 124 grader. 

Gör kulprovet genom att hälla lite av knäckblandningen i ett glas med kallt vatten. Ta upp knäcken och försök forma till en rund boll. Lyckas du är knäcken färdig. 

Häll i smöret och blanda.

Häll upp bladningen i knäckformarna. Använd gärna ett knäcktratt. Det är så mycket enklare att hälla upp knäcken i formarna om du har en tratt.


Lycka till!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!