onsdag 21 december 2016

ÄNNU ETT JULBAD UTAN BASTU*e.n. b.a.s.t.u. v.i.l.l. j.a.g. h.a*

Ja, när vi byggde vårt hus för ganska många år sedan var en av våra önskningar en bastu. Vi hade förmånen att rita huset själva så vi ritade in utrymme och drog fram el till en bastu i badrummet. Men sedan visade det sig att det inte var så lätt att få till en bastu på sådan liten yta som dessutom har ett snedtak.


Alla färdiga kassetter passade inte alls in och efter ett helt husbygge där vi gjort mycket själva orkade vi helt enkelt inte bygga en från grundens själva. Men som tur är så går utvecklingen framåt och vi har återigen börjat prata om en bastu. För vad är väl härligare än att krypa in i en varm och go bastu och värma sig ända in i märgen när det är sådär råkallt ute på vintern. Eller en regnig kall sommardag få värma sig lite.

Blev så glad när jag såg att Bastuspecialisten har lösningen. De hjälper till med idéer och du kan till och med få hjälp med en CADritning, vilket jag tycker är toppen. Det är lite svårt att ångra sig i efterhand:)

Bild lånad av Bastuspecialisten.se

En av de svårigheter som jag sett med snedtaket som vi har är att jag inte fått till det med det översta sittbänken då den kommer förnära taket. Men när jag ser inspirationsbilderna från Bastuspecialisten som jag även skrivit detta inlägg tillsammans med så ser jag att det egentligen inte ens behöver vara en övre sittbänk.


Bild lånad av Bastuspecialisten.se


Här kan man sitta och ha fredagsmyset :). Krypa ner i soffan med ett glas vin och lite ostbågar. När jag tittar på inspirationsbilderna får jag helt klart ett helt nytt sätt att se bastun på. 


Bild lånad av Bastuspecialisten.se

Glasväggarna gillar jag mycket. Skönt att får bort själva träkänslan som ibland kan få mig att känna mig instängd. I vårt lilla badrum tror jag att en glasvägg skulle göra att känslan blir mycket luftigare.

Om du blev inspirerad hittar du mer på Bastuspecialisten.se 


K.R.A.M


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!