lördag 31 december 2016

THOROW BACK JULIj.u.l.i * semester*


Entrén till Mias sjöbod

I juli flyttar vi ut och spenderar så mycket tid som möjligt så nära havet vi kan. Detta år var det lite trögt för vädret att komma igång på riktigt och medan vi gick och väntade på sol & badväder blev det en hel del utflykter. I Mias sjöbod kan man sitta i timmar sipprande på en kaffe och äta deras goda bakverk. 


Regn och sol blandades om vartannat flera gånger på samma dag och regnbågen gjorde sig synlig flera gånger i veckan. Vi lagade den klassiska musselrätten som sedan några år är en självklarhet på sommaren. Färska musslor ifrån närliggande musselodling skall det vara. Men vilket uppsving musslor har blivit de senaste åren. Helt plötsligt var musslorna slut och musselodlaren var tvungen att importera ifrån Danmark vissa dagar för att kunna matcha efterfrågan.

Receptet på musslorna har jag skrivit om här på bloggen tidigare och finns här.

Å så kom sommarvädret som vi längtat efter och vi kastar loss direkt för att spendera livet ute på havs. Många båtägare samma som oss och det blir lite trångt i hamnarna :)
Makrillen verkar vara överallt i havet detta år. Med de billigaste enklaste fiskeredskapen fångar vi makrill som aldrig förr efter segelbåten!
Morgonkaffe på fördäck


Den magiska morgonen när havet låg helt bleke, solen lyste och vi gick upp tidigt på morgonen för en lång tur. Framme på fördäck avnjöt jag sommarens bästa morgonkaffe och vi var nästan helt ensamma ute till havs så tidigt på morgonen. Långt ute på kustbandet träffade vi goa vänner och klippan kryllade av vuxna och barn. Vi badade, grillade och låg utspridda på de solvarma klipporna och bara njöt av livet. Här upplevde vi sommarens bästa solnedgång. Med en regnig sommar blir skogen fylld med det gula guldet. Till och med jag hittade kantareller och då är det ett tecken på ett gynsamt svampår!En kväll säger yngsta dottern;

- jag har rest mycket, varit på Kinesiska muren, sett pyramiderna i Kairo m.f.l men jag har aldrig varit i Norge!

Vi har aldrig tänkt på det och Norge ligger kanske lite för nära med sina 3 timmar bilfärd bort. Men självklart skall hon få komma till Norge. Dagen därpå åker vi till Oslo och spenderar en dag där. 


K.R.A.M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!